Monday, February 21, 2011

Ulmejuttude võistlus

Soovitan osa võtta ulmejuttude võistlusest. See on hea võimalus oma tasemest aimu saamiseks. Žürii on asjalik: Veiko Belials, Juhan Habicht, Eva Luts, Ants Miller, Raul Sulbi. Täpsem info: ulmejuttude võistlus

Tähtaeg võistlusel on 07. aprill 2011. ja tulemused saab teada juba 07.mail 2011.

Parimad võidutööd avaldab kirjastus Fantaasia. Jutu pikkus mitte rohkem kui 14999 sõna. Hoiatus ka. Võib tunduda, et ulmet on lihtne kirjutada, sest kogu maailm on nagunii välja mõeldud ja ei allu kellegi muu, kui ainult kirjaniku tahtele. Tegelikult peab väljamõeldud maailmas olema mõistlik kord ja loogika.

Ulme tarbijad on väga nõudlik seltskond. Nad on lugenud kuhjade viisi häid raamatuid ja nende kriitikameel on erk. Eestis toimib ka edukalt ulmeraamatute arvustamise portaal: BAAS Visake pilk peale, et teaksite, mis teid oodata võib. :)

Ärge kindlasti kirjutage ulmelugu, mis on tegelikult peavoolu lugu, aga vajub lõpus poolkülitsi müstiliseks. Luban Teile, et selliseid lugusid hakkab žürii vihkama.

Ärge püüdke kirjeldada uusi tehnikavidinaid, vaid pigem keskenduge sellele, kuidas uus leiutis, avastus, õnnetus mõjub ühiskonnale. Kuidas see mõjutab sotsiaalseid suhteid ja eetilisi vaatenurki.

Kuna enamus žüriist on seotud või olnud seotud Algernoniga, siis soovitan seal tiiru peale teha ja lugeda enim hinnatud lugusid. Lisaks: Algernoni arhiiv

Head osalemist!

3 comments:

Rents said...

Huvitav, kas tänapäeval vana head sürrealismi ka üldse veel tehakse. No et ei pea ilmtingimata olema kõik nii loogiline, vaid piisab sellest, kui on huvitav.

Taavi Kangur said...

Mina seda ei tea. Proovi võistlusel. :) Äkki just nüüd on hea hetk sürr'iga läbi lüüa.

Taavi Kangur said...

Võistlus on läbi. Tulemusi saab vaadata siit: http://www.tartupostimees.ee/?id=431355